Spänningen stiger!

Malmö 31 mars 2011

Det har varit en ganska vanlig dag idag på jobbet där vi haft besök av några elever från min gamla gymnasieskola som fick prova på goalball och rullstolsbasket.

Tjejerna från Heleneholms gymnasiet, barn och fritids programmet var riktigt duktiga med tanke på att de aldrig spelat goalball förut men lite mer koncentration hade nog höjt prestationen lite till.
Det viktigaste är ändå att de var här och nu känner till fifh och våra idrotter och förhoppningsvis också ser att det inte behöver vara så jobbigt att ha ett funktionshinder och att de nu kanske har lättare att se personen bakom funktionshindret och inte hindret i sig.

Nu sitter jag nöjd framför datorn och tänker på närmaste tio dagarna som förmodligen är några av mitt goalballkariärs viktigaste dagar då biljetten till Paralympics står på spel.

Visserligen finns det en chans till på EM i oktober men vi ska fan greja det redan nu...

Jag känner mig avslappnad och lugn och litar fullt ut på mina och lagets förbereddelser och vetskapen om att vi både har lagspelet och så många individuellt skickliga spelare som kan avgöra vilken match som helst är en oerhört betryggande faktor.

Nu vill jag bara iväg och göra det jag är bäst på (spela riktigt bra goalball=)

 
 


Livsändningar från IBSA World games på ht...

Livsändningar från IBSA World games på http://www.pressakey.net/sports/turkey


Ett grymt bra genrep!

Trelleborg 28 mars 2011

Ännu ett av många träningsläger är nu avklarat och även det sista innan avresan mot turkiet och IBSA world games.

Det blev det absolut bästa träningslägret vi haft på länge och ännu roligare att vi var i fifh hallen för ovanlighetens skull.

Lördagen började med gemensam frukost på IBIS hotel där killarna från Stockholm tillbringat natten och sedan var det dags för dagens första träningspass vilket blev en kortare match för att komma igång och efter lunch fick vi besök från det danska landslaget för lite sparring.

Vi dominerade matchbilden rakt  igenom i alla matcherna och visade att vi är i form. Vi slog danskarna i första matchen med hela 22 - 6.

- Vi är betydligt bättre än Danmark i nuläget och det kanske inte är så konstigt med tanke på att vi om en vecka åker till IBSA world games vilket de inte ska göra men trodde ändå att skillnaden skulle vara något mindre.

Lördagen avslutades med en teambuildning aktivitet på utmaningarnas hus i malmö där mitt lag förlorade tyvärr pga att det var fel i ett av rummen där vi egentligen svarade rätt men fick ändå fel för det kan ju bara inte vara så att det andra laget var bättre än oss på att fuska :-)
efter aktiviteten blev det middag på Rådhuskällarn i malmö.

På söndagen fick vi lite sovmorgon då vi fick börja kl 09.00 men eftersom vi då gick över till sommartid så blev det inte mer sömn för det och det hade säkert våra ledare räknat ut :)
Hursomhelst var det bara en match på schemat idag och det blev en jämn och tuff batalj mellan två lag som absolut inte ville förlora men efter två mindre misstag fick mitt lag stryck med 7 - 5 och lägret avslutades med lunch och information kring Turkiet.

Det känns att det inte är långt kvar nu och jag kan knappt vänta med att börja spela. 

Detta var det absolut bästa träningslägret sen innan VM förra året och formen känns riktigt bra nu. 

Nu stiger spänningen och det är nu som livet är riktigt roligt! 
 

 
 



 

Genrep med en vecka kvar!

trelleborg 25 mars 2011

Idag är det exakt en vecka kvar till avresan mot Turkiet och IBSA worl games där vi ska kvala till Paralympics 2012.

Efter en kort arbetsdag är jag åter hemma och laddar inför helgens genrep mot Danmark och träningslägret som också blir det sista av förberedelserna vi gör tillsammans innan vi åker på fredag nästa vecka. 
 
Gårdagens klubbträning kändes bra och kroppen känns pigg och allert och nu känns det verkligen som att det inte är långt kvar tills det smäller på allvar.
Imorgon lördag kommer vi att spela två matcher mot det danska landslaget i min och Stefans hemmaplan Fifh hallen och publik är såklart välkomna.

Det ska bli kul att spela match och på ett golv som vi tränar på varje vecka men även intressant att se hur formen känns så här nära IBSA world games.



Införreportage i Skånska dagbladet

Idag fanns det en artikel i Skånskadagbladet om vårt landslagsläger i Malmö under helgen och våra förberedelser inför IBSA worldgames.
Artikeln hittar du ppå följande länk.
http://www.skanskan.se/article/20110324/SPORT/703249752/1001/-/os-kval-vantar-for-goalballen#


Goalball i P4 radio Stockholm

Under träningslägret på Bosön i Stockholm gjordes ett reportage i P4 radio Stockhom där bla Niklas Hultqvist från landslaget var med och pratade om IBSA world games och paralympics.
Lyssna på reportaget på följande länk.
http://sverigesradio.se/sida/play.aspx?ljud=2981953&t=497
 

Tungt beslut om ögonoperation

Trelleborg 22 mars 2011

Under de senaste åren har jag fått mer och mer problem med hornhinnan i mitt högra och bästa öga vilket har lett till att jag nästan saknar ledsyn i dagsläget.

I de två senaste besöken hos specialister för hornhinnor har vi diskuterat fram och tillbaks om en ögonoperation där man går in och skrapar bort insidan av min hornhinna och ersätter den med friska celler i hopp om att synen ska bli något bättre.

Detta är en riskabel operation och läkningen kan dra ut på tiden vilket skulle påverka min framtida goalball satsning så nu måste jag ta ett beslut där jag antingen väljer att göra operationen i slutet av april och definitivt missar SM i Enköping och kanske till och med EM i Danmark i oktober eller helt enkelt väntar tills efter Paralympics i London.

För många skulle kanske valet vara enkelt då hälsan och välbeffinandet alltid går före och så är det väl även för mig till vis mån men goalball är en stor del av mitt liv och jag älskar det jag gör samtidigt som jag har ett tydligt mål med mitt idrottande.

Att åter få uppleva ett Paralympics är såklart en dröm och då vill jag vara så bra som det bara går men om läkningen drar ut på tiden så vet jag inte om det är möjligt att få de optimala förberedelserna som krävs för ett Paralympics.

Den 24:e mars har jag en ny tid hos ögonläkaren där vi ska räta ut ett par ytterligare frågetecken innan jag tar ett definitivt beslut men som det känns nu så kommer jag att skjuta upp operationen tills efter Paralympics i London.

Detta påverkar absolut inte mina förberedelser till IBSA world games och kvalet till Paralympics där men beslutet påverkas såklart beroende på om vi kvalar till Paralympics redan där eller inte. 

I dagsläget vet jag inte hur länge jag kan vänta med ett beslut då det är svårt att få en operationstid men jag vet nog mer den 24:e mars.  




 
 

Se spelhallen i Turkiet på landslagsblogge...

Se spelhallen i Turkiet på landslagsbloggen www.goallball-herr.blogspot.com


Bosön bra men hemma bäst!

Trelleborg 21 mars 2011

Det kändes segt redan när klockan ringde igår morse och jag kände av två tuffa träningsdagar i kroppen då vi skulle äta frukost.

Det blev en match som det var utlovat mellan mig, Niklas och Stefan mot Mickael, Magnus och Piort och efter att vi låg under med 7 - 5 i halvlek men vände och vann matchen med 14 - 10 egentligen utan att på något sätt imponera varken försvars eller anfallsmässigt.

Efter matchen intog vi en sedvanlig god lunch i Bosöns restaurang och avslutade lägret med ytterligare info om Turkiet och kommande läger nästa helg i Malmö.

Resan till Malmö var en av md mest tråkiga hittills och måste bero på att jag var väldigt trött men trots det kunde jag inte sova något på tåget.

Idag Har jag känt mig trött hela dagen så där på ett sätt som när man håller på att bli sjuk men det bryter inte riktigt ut så jag har bestämt mig för att det inte blir någon träning de närmasee dagarna för att inte riskera något.

Nu är en riktigt skit dag snart slut och sängen kallar men lovar redan nu de i min närmaste omgivning att imorgon kommer jag att vara på bättre humör då jag tjurat en aning idag.

Ibland måste till och med jag få lov att tjura :-)

Tuff dag på Bosön

Stockholm 19 mars 2011

Efter en god natts sömn var det så dags för frukost kl 08.00 och kl 09.30 var det dags för dagens första goalballpas.

Först på schemat var det spel på kortare plan i syfte om att pressa försvaret där det ena laget spelar utan glasögon och sätter högt tryck på lagets ytterkanter. 

Jag kände mig lite seg på morgonkvisten men det blev bättre ju längre dagen fortskred och dessutom blev det mer matchspel senare på dagen vilket höjer motivationen avsevärt. 

Nu är jag så där lagom trött och sängen skriker efter mig men sitter vid fönstret som står vidöppet och försöker kyla ner mina knän som jag lyckats bränna då jag spelat med knäskydden innanför spelbyxorna.

Imorgon förmiddag väntar en match mellan mig, Niklas och Stefan mot Mikael, Piotr och Magnus samt lite laginfo och sen får vi se vad som händer mer. 

Jag går och lägger mig nu med en bra känsla i kroppen för trots att det varit en tuff och lång dag idag så känns det i stort bra, framförallt andra halvan av dagen. 
 

 
 


Se och lär, Sverige är här!

Stockholm 18 mars 2011

Trött efter en händelserik dag på bosön.

Efter att ha sovit dåligt böjade så dagen med en mycket trevlig frukost och följdes upp av mer information kring Turkietresan som denna gång lagts upp mer som en frågesport vilket uppskatades mycket av alla aktiva.

Deessförinnan blev vi uppdelade i olika grupper och fick till uppgift att dels komma fram till några gemensamma regler kring vistelsen i turkiet och även hitta på en slogan till truppen.

alla lag skulle ta fram var sin slogan och sen skulle alla rösta fram en vinnarslogan vilket blev den slogan som Stefans lag hittade på.
Vinnarslogan för truppen i Turkiet blev "Se och lär, Sverige är här"

Efter lunch blev det äntligen dags för mer fysiska aktiviteter i form av Boxercise ledd av Lotta från SHIFs kansli och det var tuffare än jag trodde.
Jag hamnade i par med friidrottaren Per Jonsson och kom ganska snabbt överrens om att det inte var här vi skulle göra slut på alla krafterna vilket tyvärr noterades även av ledaren och vi fick börja kämpa igen :)
 
Även detta blev ett uppskattat inslag och kul att få lära känna andra idrottare än bara goalball spelare.

Efter boxercisen fick vi ca 2 timmars vila innan det var dags att rusta upp för själva goalballärret vilket startades på bästa möjligt sätt, nämligen med en goalball match.

Tyvärr förlorade mitt lag matchen med 9 - 7 efter en jämn och svängig match.

Jag kände mig trött idag men en ganska ok insats ändå.

Imorgon fortsätter lägret som vanligt och jag förväntar mig en tuff dag.


Från Vilnius till Stockholm

Stockholm 17 mars 2011

Det har snart gått en vecka sedan träningslägret i Litauen som för övrigt blev riktigt lyckad på många sätt och som gav oerhört mycket i uppladdningen till IBSA worldgames i Turkiet.

Det känns som att formen stiger för varje dag och insattsen i Litauen vittnade om att så är fallet.

Under veckan har jag varit på en casting i Malmö för ett äventyrsprogram som ska gå på SVT under hösten men som ska spelas in redan i maj och lite opptimistiskt nog sökte jag in men insåg ganska snabbt att jag inte kommer att få ihop det och drog mig ur i Onsdags. 

Det hade varit riktigt roligt att vara med i programmet och uppleva ett sånt fantastiskt äventyr men ibland måste man bara inse att man inte kan göra allt. 

Idag reste jag till Stockholm för ännu ett träningsläger inför paralympics kvalet och denna gång fick vi åka till huvudstan redan på torsdagen då vi får vara med på nåt som heter IBSAcamp där hela truppen som ska åka till IBSA worldgames träffas och lär känna varandra, får en massa information och även lite klädesuttdelning.

Förutom goalball så finns här också aktiva innom simning, friidrott och judo. 

På fredag kväll vidtar vårt eget goalball läger och min förhoppning är att det blir mycket spelträning även denna gång. 

 

Efter två riktigt tuffa och mycke givande ...

img_9094 (MMS)

Efter två riktigt tuffa och mycke givande träningsdagar i Litauen En match återstår imorgon innan vi åker hem.


Träningsläger i Litauen

Malmö 9 februari 2011

På fredag morgon är det avfärd mot vilnius, Litauen för årets kanske tuffaste utmaning med klubblaget.
Under kommande helg ska vi träna mot och tillsammans med det Litauiska landslaget och det blir tre tuffa och fartfyllda dagar med massor av bra träning.

Det känns som att formen är verkligen på väg upp och ett träningsläger i Litauen är ett riktigt bra tillfälle att få upp speeden och även tvingas använda alla anfallsmedel som finns.

För mig och Stefan är detta ett utmärkt tillfälle att ytterligare vässa till formen nu när det bara återstår tre veckor innan allvaret i Turkiet.

Vårt mål med träningslägret är främst prestations baserat men vi har varit med och stört de i många bataljer och det hade varit roligt att slå de denna gång. 

 
 

Spelschemat till IBSA world games

Malmö 8 februari 2011

Nu är spelschemat för IBSA world games officiellt och vi spelar enligt följande.

4 april: 13.00 Sverige - Irak
5 april 12.00 Sverige - Spanien
6 april 09.00 Sverige - Thailand 
6 april 15.00 Sverige - Australien
 7 april 14.00 Sverige - Kanada
8 april 12.00 Sverige - Slovenien
8 april 18.00 Sverige - Turkiet

Nu börjar allvaret närma sig!


Laget som ska försvara de svenska färgerna...

img_0816 (MMS)

Laget som ska försvara de svenska färgerna på IBSA world games!   Fotograf: Niklas Hultqvist


Ingenting är en underskattad aktivitet :)

Trelleborg 4 feb 2011

Visst är det kul att spela goalball men för mycket av det goda tröttnar man på speciellt om man heter Fatmir :)

Det är nu exakt en månad tills vi spelar första matchen på IBSA world games och min enda lediga helg tills vi står där med paralympics platsen klar den 10:e april, tänk vilken födelsedagspresent det kommer att bli!
Vi åker redan den 1:a april för att aklimatisera oss och träna i matcharenan ett par pass innan första matchen och åker hem den 11:e april.

i skrivande stund är det ca en vecka sen träningslägret i Stockholm som för min del var ett av de allra bästa träningslägren efter VM och ett stort steg frammåt i formtoppningen.

Den gångna veckan har mestadels bestått av träning såväl styrka, fys och mycket goalball men även en del andra roliga aktiviteter.

Det mesta av helgen kommer jag att tillbringa med kidsen och göra just det man inte hinner göra annars typ ingenting.  

Haha ingenting är faktiskt en väldigt underskattad aktivitet :)
    


RSS 2.0