Svenska mästare 2012

Under helgen som gick var det SM i goalball i Norrköping och precis som förra året var det fyra lag på plats i herr klassen.

Vi stod återigen för favoritskapet och det var egentligen bara Ifas från Stockholm som kunde hota oss från att ta klubbens 10:e guld.

Brukarhuset är ett gäng äldre herrar som helt enkelt inte är på samma nivå som oss och Ifas och Linköping som förvisso är unga och även lärlingar i landslaget men de har fortfarande en hel del att jobba med för att kunna utmana oss på allvar.

Linköping har dock tagit många stora kliv framåt och att få vara med som lärlingar i landslaget har säkert betytt mycket för grabbarna men framförallt har de en glöd och vilja att kämpa som en egen klubb mot de stora lagen som jag beundrar.

Jag känner igen mig själv i några av spelarna och vet att de är beredda att göra allt för att bli bäst.
I år hade de dock inte speciellt mycket att sätta emot oss och det hade inte ens Ifas även om finalen var jämn och vi hade ledning med 3 - 2 en bit in i andra halvlek så vägde vår offensiva tyng in och vi vann till slut med hela 9 - 2.

Ifas saknade dessutom Niklas Hultqvist pga personliga skäl då de med honom skulle kunna sätta mer press på oss men skulle nog inte kunnat ta guldet ifrån oss.
Vi har en otroligt bra trupp nu och i ärlighetens namn så vet jag inte hur vi skulle kunna misslyckas med de här killarna i laget.
Till nästa års SM kommer vi dessutom att ha tillgång till vår danska storspelare Peter Weichel.

Vem ska stoppa oss då :-)


SM i Norrköping

Kommande helg arrangeras årets SM i Norrköping och som vanligt står mitt klubblag Fifh Malmö för favoritskapet.

Vi har ett bra lag och några sköna segrar i bagaget från tre turneringar i rad och tänker inte bryta trenden i Norrköping..


Paralympiska goalball arenan på SVT

http://svtplay.se/v/2776685/ovrig_sport/inget_gloms_i_olympic_park


RSS 2.0