Guld i Malmö open och äventyret 2012 fortsätter

Det  blev guld i årets Malmö open upplaga och en skön revanch mot f finnarna efter at ha förlorat stort mot de i förra årets Malmö open.
Turneringen började på bänken för min del då vi spelade mot det engelska landlaget och efter ledning med 7 - 0 i halvlek fick jag komma in och vi knockade de efter ca 2 minuter in i andra halvlek.
I den andra matchen spelade vi mot IFAS och mina landslagskamrater. Som vanligt väntade en rafflande ochjämn kamp som var spännande ända in till sista skott Efter en ledning med 8 - 5 släppte vi in de i matchen efter ett par tveksamma ingrepp från mig själv och de kom ikap till 8 - 7 men en skön vinst och ytterligare 3 poäng.
I dagens sista match spelade vi mot Finska Finmix med två av finlands bästa spelare i laget.
Vi tog direkt tag i matchen och ledde med 2 - 0 men släppte ledningen och låg även under med 2 - 3 och efter en jämn och tuff kamp slutade matchen 4 - 4.
Jag kände mig oerhört trött i den här matchen oh stundtals till och med yr. Har under ett tag kännt mig trött och inte riktigt kry och så sent som förra söndagen på landslagslägret fick jag stiga åt sidan för samma symtom.
Efter en god natts sömn kände jag mig bättre men i samråd med ledningen väntade ända till bara ett par minuter förre söndagens första match om beslut om jag skulle spela i matchen mot Danska BSI eller inte.
Vi beslutade att jag kände mig tillräckligt kry för att spela och fick också spela hela matchen. kände mig ganska ok och hade inte känningarna från dagen innan och lyckades till och med göra 5 mål.
I finalen blev det Finmix som stod för motståndet och vi tog snabbt tag i taktpinnen och visade vilket som var hemmalag.
Det var riktigt kul att spela inför så mycket publik på hemmaplan och även att jag gjorde en av mina bästa matcher som center i malmö tröjan.
Vi vann till slut med 7 - 4 och ett tydligt besked i utveckligen till årets stora mål Paralympics i Londen .
Nästa turnering med Fifh Malmö blir Venedig international goalball tournament i mitten av mars.
Ska också nämna att jag blev 2:a i den totala skytteligan efter 1:an Niklas Hutlqvist.
Detta är ett väldigt bra styrkebesked att vi båda ligger i topp av så här många riktigt bra spelare enför Paralympics.

Malmö Open 2012

Under helgen är det äntligen dags för Malmö open och som vanligt numera så kommer goalballtävlingen att hållas på Kulladal sporthall.
Det känns riktigt kul att få spela på hemaplan igen och ser fram emot en spännande tävling.
Tävlingen kommer som vanligt att sändas live på förljande länk.
www.pressakey.net

Montreal Open Champions

Lördagen började som fredagen avslutades, alltså med en vinst till och denna gången mot Onario Alblacks och senare på dagen avslutades gruppspelet mot favoriterna Quebec som vi besegrade med hela 11 - 1.
På kvällen var det dags för kvartsfinaler och efter en hel del räknande fick vi återigen spela mot Ontario Alblacks och vi slog enkelt ut de med 11 - 1 och nu återstod bara semifinalen och finalen kvar.
På söndagen spelade vi semifinal mot Amerikanska Pensylvania venum som startade väldigt bra men efter ett tag tog vi tag i matchen och var helt överlägsa på slutet och en seger med 9 - 4.
Kalifornien earthquake  besegrade enkelt hemmalaget Quebec i den andra semin och en tuff final väntade.
Vi låg under med2 - 0 en bit in i första halvlek innan Amerikanarna började dra på sig misstag och vi kunde kvitera efter två straffar. I första skottet av andra halvlek låg vi återigen under och nu med 3 - 2 men nu hade Amerikanarna gjort tillrckligt mycket mål och vi to hlt och hållet över och vann till slut med 6 -3.
En väldigt rolig turnering även om motståndet kanske kunde varit lite bättre överlag.
En väldigt rolig uppevelse att vara i Kanada och jag är possitivt överraskad över hur trevliga alla är.
Nu är jag hemma och laddar om baterierna för träningsläger i Stockholm i helgen och Malmö Open veckan efter.

RSS 2.0