Genrep i England

Genrep i England

 

Imorgon torsdag kl 05.40 är det samling på Svågertorp för avresa mot manchester England.

 

Vi är inbjudna av engelsmännen för en uppvisningsmatch under fredagen på Paralympic world games som kommer att spelas inför mycket publik och nationell TV i form av BBC sport.

 

Efter uppvisningsmatchen reser vi till Sheffield som är värdstad för VM där vi ska träna både själva och tillsammans med England i själva VM arenan. Det är en otrolig möjlighet för oss att komma dit så här dags och känna in både atmosfären och uppleva faciliteterna, allt ifrån golv och akustik men även allt runt omkring.

 

Det är oerhört viktigt inte minst ur det mentala planet att man är så förberedd så möjligt inför ett stort mästerskap som VM och jag kan ärligt säga att så här förberedda rent planerings mässigt har vi nog aldrig varit.

Jag är oerhört taggad och kan knappt vänta tills det smäller på fredag då vi ska visa vad vi går för.

 

Jag har känt mig lite krasslig de senaste dagarna men tror inte att det blir några problem att prestera på fredag.

 

 


Fystester på MIA

Här uppmärksammas fystesterna jag gjorde på malmö idrotts akademin för ett par veckor sen.

http://iof4.idrottonline.se/templates/NewsPage.aspx?id=10551

 


Snacka om pepptalk

Världens bästa pepptalk!

Ett pepptalk som kan få vilken idrottare som helst att prestera max och aldrig ge sig.

När man hör detta så vill man bara ut och spela och fullständigt krossa sina motståndare!

http://www.youtube.com/watch?v=yX39J_YyKbs

 


En ledig helg!!

 

 

Snart är denna otroligt sköna helg över och jag börjar fundera på vart den tagit vägen?

 

Efter det sista träningspasset med intervaller i fredags kväll kände jag att nu behöver jag en helg helt utan måsten och bara vila upp mig.

 

Efter en lång sovmorgon började jag lördagen med en balanserad frukost med allt tillbehör man kan tänka sig en sån där dag man inte har brottom till någon taxi, jobb eller annat måste.  Efter frukosten bestämde jag, min kusin, Florim och hans flickvän för att gå och se syrrans pojkvän spela fotbolls match i division sju och det blev en spännande match som slutade 2 – 2.

 

Efter fotbolls matchen drog vi iväg till Malmö för lite shopping och trots att jag bara skulle hänga med och egentligen inte behövde handla något så blev det ändå två par skor, ett par jogging skor för det har jag ju alltid nytta av och ett par skit snygga adidas skor för vardags bruk.

För att toppa det hela kunde jag inte låta bli att köpa en hatt som jag faktiskt tänkt använda i sommar.

 

När så shoppingen var avklarat och något fattigare blev det grillning med vänner och familj i det underbara vädret.

 

Under söndagen blev det inte mer än en promenad i mina nya jogging skor och samkväm med barnen! Sammantaget en riktigt skön och återhämtande helg för den tuffa vecka som väntar med avresa mot manchester, England på torsdag och match mot England inför nationell tv under fredagen för att följas upp med trärningsläger i VM arenan under helgen i Shefield.

 

Det märks att det börjar dra ihop sig till VM och att det nu är drygt tre veckor innan avresa.

Vi är nu i slutfasen av vår VM satsning och är beredda att göra vårt yttersta för  att ta medalj.

Jag är otroligt peppad och känner at formen bara stiger för varje dag och kan jag bara få vara helt frisk och kry så kommer det bli hur bra som helst.

 

Här kommer ett klipp på ett pepptalk som kan få en idrotts hjärta att hoppa ur bröstkorgen!

 

I am a champion

 


Stort kliv frammåt trots en sjunde plats!

I torsdags morse var det äntligen avfärd mot Slovenien och efter 1,5 timmars flyg och många timmars bussresa var vi äntligne framme i slovenska IZola.

 

Under torsdags kvällen lottades grupperna och vi hamnade i samma grupp som Finland, Polen, Belgien, iran och Algeriet.

 

Finland stod som första utmanare och det blev förlust med 9 – 4 men vår kanske bästa match på länge.

Näst på tur stod Polen och det blev en ganska enkel vinst med 13 – 8 efter att vi släppt in de lite i matchen en bit in i andra halvlek.

 

Fredagens sista motståndare blev Belgien och även här blev det vinst med 8 – 3.

 

Iran bjöd på riktigt hårt motstoånd i lördagens första match och vi lyckades bara ta en poäng med siffrorna 9 – 9, en mycket tuff match som kramade ur oss oerhört mycket kraft och till förljd av detta lyckades vi aldrig ladda om ordentligt då vi bara en timme efter skulle möta Algeriet där det blev förlust med 7 – 4.

 

Förlusten mot algeriet betyde aatt vi var utslagna från en semifinal och skulle möta Spanien för att avgöra om vi skulle spela om 5 till 6 plats eller 7 till 8 plats. Det blev förlust även här och vi fick möta algeriet igen och nu fick de det hett om öronen.

 

I den sista matchen fick vi igång vårt spel på riktigt och fick hål i deras försvar ganska tidigt och gick upp  till en 4 – 0 ledning men ett par mycket tveksamma domslut gjorde att algeriet kunde kvitera. Vi to dock tag i taktpinnen igen och kunde dra ifrån igen i målprotukolet och till slut vinna med 11 – 7.

 

Trots en 7:e plats är vi ganska nöjda med vår prestation i Slovenien och ett klart steg i rätt riktning.

Jag är nöjd med mitt anfallspel då jag vann skytteligan med 30 mål vilket för övrigt är min tredje skytteliga vinst på landslagsturneringar då jag tidigare vunnit i Litauen och Finland.

Försvarsmässigt finns det en hel del att jobba med men det ser jag inte som ett problem då det återstår exakt en månad kvar till Avfärd för VM.


Landslagstävling i Slovenien

 

Känslan efter SM guldet har knappt hunnit lägga sig innan det är dags att åka på nästa tävling.

 

Det är en landslags tävling i Slovenien och en viktig turnering för vår uppladdning inför VM.

Turneringen spelas i Slovenska turistparadiset Izola under fredag 14 maj och lördag 15 maj.

 

Jag känner mig fortsatt i bra form och redo att prestera. Kan knappt vänta till den första matchen börjar. Dessvärre finns det inget spelschema färdigt och vi kommer inte att få nåt spelschema förrän vi är på plats av olika andledningar men den största anledningen är vulkan utbrottet som gör att vi inte riktigt vet exakt vilka lag som kommer.

 

För en komplett lista över vilka lag som anmällt sig till tävlingen kan du läsa på landslagsbloggen bland mina länkar.

 

Det är nu drygt en månad innan vi åker till VM och det är viktigt att vi ser positiva tendenser i både Slovenien men också i kommande tävling och träningsläger i England i slutet av maj.

 

Känslan efter SM är att vi är på rätt väg och att samtliga landslagspelare höjt sig kraftigt sedan tävlingen i Litauen. Personligen känner jag mig bättre och bättre för varje träningspass och hoppas kunna få ut max i Slovenien.

 

Mer info och spelschema kommer förhoppningsvis under helgen då jag hoppas att det finns internet där vi ska bo.

 


Svenska mästare 2010 !!!

Guldet är hemma igen!

 

I helgen avgjordes det svenska mästerskapet i goalball i Eskilstuna och vi lyckades bestämt men ganska odramatiskt ta tillbaks guldet dit det hör hemma!

 

Goalball SM brukar bli en rafflande historia mellan Fifh malmö, IFAS och Hammarby if och som vanligt är det stor press och favoritskap för Malmö pågarna! Favoritskapet blev inte mindre när det stod klart att både Bajen och IFAS saknar tongivande spelare som Mikael Rehndal och niklas hultqvist och faktum var att vi bara kunde misslyckas.

 

Efter fyra raka segrar i grundserien var vi klara för final med två matcher kvar och vi förstod ganska snart att det skule bli Hammarby if som skulle stå för motståndet där.

 

Finalen blev en tämligen odramatisk match och efter 5 mål ca fyra minuter in i första halvlek stod det klart vilka som skulle gå segrande ur bataljen. Vi slog av en aning på takten och trycket frammåt och fyra minuter in i andra halvlek var det klart. Vi vann finalen på knock out regeln med hela 13 – 3.

 

Jag har kännt mig pigg hela helgen och verkligen känt att träningen gjort resultat. Känner mig kvick och smidig sammtidigt som jag känner mig stark.

För min del var det viktigt att ta tillbaks guldet men ser SM som ett delmål fram till årets riktigt stora utmaning på VM i England i juni.

Jag gjorde en stark, stabil insats utan att glensa och känslan är att jag ligger i fas med hur jag borde ligga så här dags.

 

Samtliga landslagsspelare presterade riktigt bra i helgen och det bådar gott inför VM!

 


SM guldet ska hem igen!

Nu är det äntligen dags för svenska mästerskapet i goalball och i år står Eskilstuna som värdstad.

 

Efter att ha förlorat de två senaste SM finalerna med udda målet så är revanch lustan större än någonsin förut samtidigt som det märks att det är ett vM år.

 

Jag känner mig stark och lätt i kroppen och det har även märkts på träningarna senaste tiden.

 

I tisdags gjorde jag uppföljnings tester efter en inledande månad med ett nytt styrke program vilket visade kraftiga ökningar i samtliga värden! Tester är i ju för sig bara tester men det viktigaste är att jag faktiskt känner skillnad i goalball spelandet.

 

Detta tillsammans med hur formen kännts de senaste träningarna gör att jag åker till Eskilstuna med ett om möjligt större självförtroende.

 

Vi är så klart stora favoriter i årets SM turnering men jag vet att vårt lag trivs som bäst under press och kan axla favoritskapet.

 

Nyckeln till SM guld blir hur vi kan spela ihop som lag för individuellt kan vi utmana på varje plats.

 

Mitt motto är och har alltid varit ”bäst när det gäller” och nu är det verkligen upp till bevis!


ungdoms läger

Under helgen arrangerade Fifh malmö i sammarbete med den danska handikappidrotts förbundet ett träningsläger för ungdommar med talang för goalball och arrena för detta fantastiska initiativ var Fifh hallen. Jag var en av huvudledarna på lägret vilket blev en oerhörd succe och erfarenhet både för oss som ledare men även också för deltagarna. På lägret deltog 5 ungdommar från Danmark och 6 st från Sverige varav 5 från hemmaklubben Fifh malmö. alla var riktigt duktiga och impimponerade men som i alla sporter så är det alltid några som sticker ut lite mer än andra och så blev det även nu. Den stora hemma talangen dzenan ajdinovic vvisade så klart att han är kung på himmaborgen men även David från Göteborg visade att han är en talang att räkna med för vårt svenska landslag i framtiden. mest imponerad är jag nog av den blott 12 åriga marieloise från Danmark som helt orädd och respektlöst tog för sig på banan som om hon inte gjort nåt annat sen hon föddes. För mig är det riktigt kul att få vara med och följa utvecklingen på de här ungdommarna och även kunna vara med och hjälpa de på sin väg mot toppen. Det är viktigt för dessa ungdommar att ha någon att se upp till som kan komma med råd och tips och för min del så var det Jimmy Björkstrand som fick axla det ansvaret. Vi kommer att arrangera ett nytt läger i slutet av oktober och jag kan knappt vänta tills jag får träffa alla igen och se hur de utvecklats tills dess. ikväll var det goalball träning som vanligt och alla Elit spelare slöt upp. en ganska bra träning ikväll och det känns riktigt bra inför SM som kommer i helgen. Guldet ska hem igen där det hör hemma!

RSS 2.0