World Children´s Games i Ankara

Ankara 25 april 2011

Det har varit fartfyllda dagar i Ankara sedan vi anlände i fredags.

Vi har hunnit med massor av roliga aktiviteter så som Wonderland, Sportcenter, Atatürks mausoleum, shopping och en väldigt lång invigning i en arena som tog 12000 i publik.

Idag har vi äntligen fått träna i matcharenan och måste säga att jag är stolt över killarnas inställning och kampvilja även om det skiljer sig en aning mellan killarnas färdigheter och erfarenhet.

Det känns kul att få leda ett ungt och hungrigt lag och jag kan känna igen mig mycket i framförallt Dzenan och Davids inställning.

Det ska bli kul att se vad killarna kan prestera på plan och redan imorgon smäller det på riktigt och först ut väntar Thailand och i andra matchen så möter vi Bulgarien.

I den tredje matchen möter vi Tjeckien.

Det blir slutspel på onsdag och prisutdelning på fredag.

Återigen och tyvärr som vanligt är det brister i organisationen då vi inte fick spelschema och annan viktig information förrän vi kom fram till Ankara och det känns som att vi fortfarande inte helt är informerade då vi fortlöpande får info ganska sent.

Det viktigaste är ändå att vi har det bra och att killarna har roligt och får oerhört viktiga erfarenheter inför framtiden.

Jag tror oerhört mycket på de här grabbarna och vet att dom kommer att gå långt och vissa av de kanske hela vägen men det gäller att de får utmaningar så som denna turnering och att det satsas på dom, samt att förbund m.fl förstår att de här killarna är minst lika viktiga som den yttersta Eliten för detta är ju framtiden.

Tiden efter IBSA worldgames

Trelleborg 21 April 2011

Vad hände undrar många, hur kunde det bli så säger andra och jag själv har inget bra svar.

Jag skulle kunna lägga ut någon jävla intetsägande förklaring som bara säger typ ingenting men väljer som vanligt att säga som det är. 

Belgien är ett lag som vi normalt ska slå och skulle säkert slå de i 9 av 10 matcher men vi förlorar fel match. 
Vi spelar inte som vi sagt att vi ska göra och helt enkelt bjuder de på matchen genom enkla individuella misstag som vi absolut inte har råd att göra på den nivån. 

Vi går fram som ett ångvält genom hela gruppspelet och fullständigt krossar alla lag offensivt men får i stort inte deffensiven att fungera bortsätt från vissa halvlekar och när offensiven kör fast i kvartsfinalen håller inte deffensiva arbetet och förlusten blev ett faktum.

Offensivt kan vi utmana vilket lag som helst med hela 100 mål gjorda på 10 matcher men måste vässa till försvaret betydligt, framförallt de individuella misstagen. 

Nu har jag lagt kvalet bakom mig och vet vad jag ska jobba med och på vilket sätt och det bästa av allt är att vi fortfarande har en chans att ta oss till Paralympics via EM där vi måste bli bästa europeiska lag som inte redan är klara för Paralympics.

Det har varit två relativt tuffa veckor rent mentalt efter kvalet och en hel del förklarande om varför det gick som det gick och självklart är det jobbigt att prata om det men ändå oerhört kul att så många är intresserade och vill veta. 

I helgen som gick var några av oss landslagskillar på Åby i Göteborg för Olympia travet och jag vill passa på att tacka ATG för en mycket trevlig helg. 

Det är viktigt att man kan göra något helt annat ibland och inte behöva tänka på goalball hela tiden och framförallt är det riktigt roligt att få träffa andra människor och lära känna de även utanför goalballtävlingarna.

till skillnad från förra året så gick jag faktiskt med vinnst på själva spelandet på hästar även om det bara blev 100 kr + så är det ändå bättre än sist :)

Denna veckan har mestadels bestått av jobb och planering inför sommaren och formtoppning inför EM i oktober och jag har även börjat träna lite smått för att hålla formen uppe inför SM i Enköping i mitten av maj.

På fredag är det återigen dags att resa och denna gång åker jag åter till turkiet men inte som spelare utan som ledare för ett ungdomslag som ska spela på en landslagstävling för 94 - 98 or och som vanligt så är inte informationsflödet speciellt massivt från arrangören så vi vet inte så mycket ännu men ska försöka uppdatera kontinuerligt från tävlingen. 

 
 
 

 
 



 

Slog Algeriet med 7-6 om 5-6 plats ich det...

Slog Algeriet med 7-6 om 5-6 plats ich det känns inte ett dugg bättre.


Vinst mot Spanien med 10-6 känns oerhört t...

Vinst mot Spanien med 10-6 känns oerhört tomt nu. Vi skulle spelat så här i morse. Vi möter Algeriet imorgon kl 10.10. Viktigt att ta den där femte platsen.


Tung förlust i kvarten med 6-4. Oerhört be...

Tung förlust i kvarten med 6-4. Oerhört besvikna nu. Nu måste vi bara ta den enda återstående platsen på EM i oktober. Ny match ikväll om 5-8 plats mot Spanien.


Förlust i sista gruppspelsmatchen med 7-5....

Förlust i sista gruppspelsmatchen med 7-5. Betydelselös match som inte påverkar oss på något sätt. En timmes bussfärd till hotellet nu, middag och ladda inför kvartsfinalen mot Belgien imorgon kl 12.30 lokal tid. På landsbloggen finns mer info


Vinst mot Slovenien me 16-8. Vi ägde match...

Vinst mot Slovenien me 16-8. Vi ägde matchen från första skott. Gruppsegern säkrad!


Vinst mot Kanada med 5-4, stark insats. Le...

Vinst mot Kanada med 5-4, stark insats. Leder gruppen trots en match mindre.


Vinst med 13-6 mot australien och 1:a i gr...

Vinst med 13-6 mot australien och 1:a i gruppen!


Vinst med 17-7 mot Thailand. En jobbig mor...

Vinst med 17-7 mot Thailand. En jobbig morgonmatch.


13-7 mot Spanien, tre nya poäng! Riktigt f...

13-7 mot Spanien, tre nya poäng! Riktigt fint lagspel!


Skön vinst med 10- 0 mot Irak. Gjorde helt...

Skön vinst med 10- 0 mot Irak. Gjorde helt enkelt det vi skulle.


Dag två i turkiet

Antalya 3 april 2011

Det är relativt svårt att komma åt internet här på hotellet och därför lite svårt att uppdatera bloggen men försöker uppdatera så ofta jag kan.

Efter en lång resa kom vi fram tll hotellet vid 22.00 i fredags och fick sitta i lobbyn och vänta i mer än två timmar tills vi fick våra rum

Efter en kort natt var det frukost på det enorma hotellet och sedan en lång väntan till synklasificering.

När vi väl kom fram till klassificeringen så blev det åter problem med organisationen och som vanligt en del väntetid. Vi började med klassificeringen kl 16.30 och var färdiga ca 21.00
Sammantaget så jag inte nöjd med den Turkiska tidsorganisationen :)

Igår han vi även med ett träningspas i en av spelhallarna där vi fick känna på golvet och ljudet och spontant känner jag att jag kommer att gilla båda golv och ljud. Blir lite problem ifall det rägnar då det är plåttak men lite störmoment får man ju räkna med.

Idag är det bara vila på shemat och dagens höjdpunkt blir att spöagrabbarna i TV spel och sen har jag bokat tid för Turkiskt bad med aromamassage, ansiktsbehandling och skrubbning.

IMORGON BÖRJAR TURNERINGEN OCH MATCH MOT IRAK, KAN KNAPPT VÄNTA! 


Ett inför reportage i trelleborgsallehanda

img_6694 (MMS)

Ett inför reportage i trelleborgsallehanda


Då var det äntligen dags för avfärd mot Tu...

Då var det äntligen dags för avfärd mot Turkiet och paralympics kvalet! Nu ska man få utlopp för all träning man lagt ner!


RSS 2.0