World Children´s Games i Ankara

Ankara 25 april 2011

Det har varit fartfyllda dagar i Ankara sedan vi anlände i fredags.

Vi har hunnit med massor av roliga aktiviteter så som Wonderland, Sportcenter, Atatürks mausoleum, shopping och en väldigt lång invigning i en arena som tog 12000 i publik.

Idag har vi äntligen fått träna i matcharenan och måste säga att jag är stolt över killarnas inställning och kampvilja även om det skiljer sig en aning mellan killarnas färdigheter och erfarenhet.

Det känns kul att få leda ett ungt och hungrigt lag och jag kan känna igen mig mycket i framförallt Dzenan och Davids inställning.

Det ska bli kul att se vad killarna kan prestera på plan och redan imorgon smäller det på riktigt och först ut väntar Thailand och i andra matchen så möter vi Bulgarien.

I den tredje matchen möter vi Tjeckien.

Det blir slutspel på onsdag och prisutdelning på fredag.

Återigen och tyvärr som vanligt är det brister i organisationen då vi inte fick spelschema och annan viktig information förrän vi kom fram till Ankara och det känns som att vi fortfarande inte helt är informerade då vi fortlöpande får info ganska sent.

Det viktigaste är ändå att vi har det bra och att killarna har roligt och får oerhört viktiga erfarenheter inför framtiden.

Jag tror oerhört mycket på de här grabbarna och vet att dom kommer att gå långt och vissa av de kanske hela vägen men det gäller att de får utmaningar så som denna turnering och att det satsas på dom, samt att förbund m.fl förstår att de här killarna är minst lika viktiga som den yttersta Eliten för detta är ju framtiden.

Kommentarer
Postat av: Kicki Pernheim

Hej.

Gillar din inställning till ungdomarna och kul att du uppdaterar oss här hemma. Att ha mål och delmål för träningen ger ungdomarna motivation. Synd att de inte fick åka till student VM i colorado springs. Med dig och Åsa så kan framtiden se ljus ut för ungdomsgoalballen, några som lägger ett gott ord för rekrytering. Hoppas ni får kul de dagar som är kvar i Ankara./Kicki

2011-04-29 @ 07:17:50
Postat av: Fatmir

Tack !



Jag tror inte att jag och Åsa är de enda som vill satsa på ungdommarna men tror att många inte vet vvad som ska göras och kanske inte riktigt inser hur allvarligt och viktigt det är.



Ja det var ju synd att vi inte fick iväg ett lag till USA men det kommer fler chanser och då gäller det att vi försöker hitta möjligheter så att vi kommer iväg nästa gång.



Det som är minnst lika viktigt är föräldrarnas inställning där man framförallt låter ungdommarna förstå att världen kan se ut på många olika sätt och ge de en chans att utvecklas på egen hand.

2011-05-03 @ 23:32:31

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0