Tredje speldagen 22 juni

Efter den första roliga dagen med två raka vinster blev dett en vinst till mot Australien men sen tog det stopp.

Det blev förlust mot Litauen efter en halvtids ledning med 4 - 33.

Förlust blev det även idag mot Slovenien idag efter en dålig match från oss.

Vi har allt i egna händer fortfarande och vinns i våra matcher i morgon borde göra att vi tar tillbaks andra platsen i gruppen och även säkrar kvarttsfinalplatsen.

Det känns fortfarande bra i kroppen och alla killarna ser laddade ut. Det är bara att fortsätta fightas. !

Skön vinst mot Spanien!

Det blev vinst även i den andra VM matchen mot Spanien med hela 5 - 1.

Det var en riktigt skön vinst med tanke på att vi haft lite svårt för Spanien.

Nu ska vi kolla på Australien mot Danmark och ta det lite lungt innan det blir avfärd mot hotellet och en välbehövd middag. Imorgon väntar Australien på förmiddagen och Litauen på eftermiddagen  

vinst i VM premiären

Det blev vints 9i VM premiären med 4 - 3 efter 0 - 0 i halvlek.

Känns riktigt skönt att börja med tre poäng!

Andra VM dagen 19 juni

Vi är nu inne på vår andra dag i sheffield och tack vare en överrenskommelse med damerna så fick vi även träna io den andra matchhallen vilket var otroligt nyttigt för oss.

golvet är ganska likt det andra golvet i andra hallen men betydligt stummare och ljudet är lite annurlonda.

Efter träningen åkte vi bussen tillbaks till hotellet där det var dags för vår första taktiska genomgång inför den första matchen imorgon. efter genomgången var det lite intag av mat för truppen innan vila vidtog och nu sitter vi bara och väntJag känner mig oerhört bra i kroppen och trivs abra i båda hallarna  så det kan nog bli hur bra som helst.

hAlla är taggade och nu vill vi komma igång !ar på att det hela ska komma igång.


Jörgen, Florim och Malin är på couch möte och senare på kvällen är det någon sorts spelarmöte, medverkandet på den är nog inte helt klart då den börjar kl 20 och slutar 22.

Det kändes bra även på dagens pass och i den andra hallen och nu vill man bara igång.


Riktigt bra träningpass

vi är nu tillbaks på hotellet, nuduschade och fräscha efter ett riktigt bra träningspass.

Det är helt klart att vi gillar golvet allihop och att golvet är identiskt med golvet på Paralympics 2008.

alla såg pigga ut och det känns som att vi knappt kan vänta tills det hela drar igång på söndag.

Nu är det middag på hotellet och sen lite egen tid.

Imorgon väntar ännu ett pass då vi även får tillfälle at träna 15 minuter i den andra hallen som också används som spelhall.

det känns riktigt bra i kroppen för egen del och taggningen är också där.

Nu jävlar smäller det.

Träning!

Kl 11.00 var det samling i Floo9rims rum för genomgång av dagsschemat sen var det dags för fotografer8hhgn9ch klaseficering vilkety inte tog någon nämnvärd tid.

Nu sitter vi i spelarloungen och äter lite innan vi ska träna vårt första pass.

Malin har varit ute och rekat lite efter lunchmöjligheter då organisationens lunch inte riktigt är tillfredställande för oss.

Ska bli riktigt kul att komma igång och träna och känna in golv och ljud i hallarna.

Första dagen i sheffield

Det är den första dagen på VM och idag väntar inget mer spännande än klasificering och träning.

P.ga en övenrrenskommelse  med damerna kommer vi att kunna känna på båda spelhallarna och det tackar vi damerna för.

Nu är vi här och har installerat oss på rummen. jag fick äran att dela rum med magnus och det tror jag kommer bli riktigt bra.
aningen trångt för att vara två på rummet bara.


Nya artiklar

Det händer en hel del ur media synvinkel kring vM turneringen.

På följande länk kan du läsa en mycket intressant artikel i Skånska dagbladet.
http://www.skanskan.se/article/20100615/SPORT/706159789/1001/SPORT/*/tva-malmospelare-till-vm

Vår naprapat Fredrik bränström har också blivit intervjuad i en norrköpingstidning läs följande artikel
http://www.nt.se/nyheter/artikel.aspx?articleid=6085061


Idag bär det av!!!

Om ett par timmar börjar resan till VM, en resa som jag väntat på länge och kämpat hårt för.

Packningen är klar, allt fixat in i minsta detalj och nu väntar jag bara på att äventyret ska börja.

Förhoppningsvis kommer vi ha tillgång till internet och då uppdaterar jag bloggen i mån av tid.
Glöm inte attt man kan lyssna live på alla matcherna och om du skrollar ner ett par inlägg så hittar du länken dit.

Håll tummarna nu och heja på oss!!!


Trött på flygstrul

Nu är det en dag kvar tills vi flyger till manchester för vidare transport till Sheffield och nu ska flygen börja strula...

Kunde inte de vänta med att strejka tills efter VM? I nuläget är det bara strejk på inrikesflygen vilket inte påverkar oss men håller tummarna att det inte blir mer strejk.


Även psyket är i trim!

Med en dag kvar till avfär var det dags för mitt sista pass med vår idrottpsykolog Jonas och det var ett oerhört bra pass för även om teknik, fysik och planering är helt på topp så måste även det psykologiska vara på samma höga nivå om man ska prestera.

Morgondagen kommer att ägnas åt de sista förberedelserna och packning innan det är dags för avfärd på torsdag. fick just sms från Jörgen om samlingstiden som blir kl 14.40 på Svågertorp.

nu känns det att det börjar dra ihop sig! Spännande och ÄNTLIGEN!!!


Live från VM i Sheffield

goalball VM kommer att direktsändas med ljud och bild på följande länk.

http://pressakey.net/wc2010/
Vi lovar att ge alla lyssnare/tittare högklassig underhållning!

Förbundskaptenen i radio om VM

På länken nedan kan du lyssna på en intervju som Sveriges radio P4 Malmö gjorde idag med vår förbundskapten Florim seremeti om VM och våra förutsättningar.
http://sverigesradio.se/sida/default.aspx?programid=3367

Klicka in under rubriken "Publiken måste vara tyst".

Vi är förberedda

eM bronset 2009 visade världen att trots att vi tappat tongivande spelare och bytt ledning så är vi med och slåss i toppen, många hade räknat ut oss och vi slogs lite som underdogs. Om man gämför laget idag med laget förra året så är det milsvis skillnad även om det inte är några förändringar rent spelarmässigt.

 

Vi har olika spetskompetenser och en topp lagmässigt som kan mäta sig med vilket lag som helst i toppen och en betydligt högre lägsta nivå.

 

Rent organisatoriskt och rutinmässigt har vi också växt oerhört och är betydligt mer förbered än vad vi någonsin har varit

 

Jag åker till VM med ett självförtroende som överträffar alla mina tidigare upplevelser och vet om att jag har kapacitet att stoppa de allra bästa skyttarna i världen och kan göra hål i vilket försvar som helst.

 

Det har varit en lång, svettig och bitvis smärtsam väg till VM men nu är jag snart där och det gäller nu att bara släppa loss och njuta. All den träningen jag lagt ner har verkligen givit resultat och jag känner mig i oerhört bra fysiskt och psykisk form.

 

I helgen var vi på Bosön i Stockholm för det sista träningslägret inför VM och jag har en mycket positiv känsla efter det lägret.

 

Allt är nu klart och det återstår endast att prestera.

 


Formen stiger med 12 dagar kvar

Det är nu 12 dagar kvar och jag känner mig som en tiger som knappt kan vänta tills det smäller på allvar den 20:e juni kl 10 lokal tid mot Danmark.

Sitter framför min dator och tänker tillbaks på de senaste månaderna av träning och tävling där det bara gått frammåt och att jag faktiskt aldrig kännt mig så förberedd rent fysiskt och goalballmässigt inför ett mästerskap som detta.

jag känner mig oerhört stark och explosiv och känner att jag verkligen får ut det på banan. jag skjuter bättre än någonsin och gör fler mål än vad jag tidigare gjort samtidigt som jag håller en väldigt hög lägsta nivå.

Det känns oerhört bra att vi har varit i sheffield och tränat på det golv som vi ska spela på för då vet jag precis vad som väntar.

En mycket nöjd Fatmir stänger nu ner och går och lägger sig för att vara så pigg som det nu går på träningen kl halv åtta imorgon.

Manchester/ Sheffield

 

 

Mycket nöjd efter Englandslägret!

 

Det har nu gått två dagar sen lägret i England och en mycket nöjd Fatmir sammanfattar.

 

I torsdags bar det av till England och Manchester för uppvisningsmatch inför media och publik samt träning i Sheffield i självaste VM arenan.

 

Det var otroligt kul att spela inför TV och publik och som vanligt trivs jag utmärkt under såna förhållanden. Det blev hela 8 mål för mig i den matchen som vi konfortabelt vann med 11 – 4 och visade England att de är flera nivåer efter och att matchen i Litauen mest var en tillfällighet.

 

Efter Matchen i Manchester åkte vi bil till Sheffield där fler träningsmatcher mot england väntade i VM arenan och även om vi inte spelade i VM hallen så spelade vi i den hall som kommer att användas som uppvärmningshall och som har exakt likadant golv som i spelhallarna.

 

Det är oerhört nyttigt för oss att ha varit där och sätt både spelarenan och bott på det hotell som vi ska bo på under VM för då kan man mentalt förbereda sig mycket bättre och vet precis vad som väntar.

 

Det blev en del matcher även under lördagen och det känns otroligt skönt att vi vann alla matcher även de som gick tungt.

 

Jag är väldigt nöjd med mitt anfallspel och det känns som att jag går frammåt hela tiden och blir vassare för varje matchtillfälle.

 

Försvarsmässigt är det lite svårt att uppskatta hur jag ligger men det känns bra även där men det är klart att jag har fortfarande lite grejer att jobba med.

 

Ett mycket roligt inslag i lägret var Fredrik bränström, vår nya fysio som kom in i gruppen på ett utmärkt sätt och spred förutom lite mjukare muskler och mindre verk även en hel del glädje och inspiration.

 

Känns som att inget kan stoppa oss nu!!!


RSS 2.0