Insnöad i Trelleborg igen.

img_0304 (MMS)

Insnöad i Trelleborg igen.


Filbornaskolan från Helsingborg på besök

Idag hade vi på fifh besök av Filborna gymnasieskola från Helsingborg och de fick föreläsning om fifh och olika funktionshinder samt fick prova på att spela goalball och rullstolsbasket.

Det är alltid kul att få dela med sig av sitt liv och kariär och inspirera folk.

Imorgon torsdag får vi besök av ytterligare en klass från samma skola och jag ska försöka ta lite bilder till bloggen då.

Säsongsavslutning med klubblaget

Igår Tisdag var det avslutning på Kokumsfritid med mitt klubblag och vi spelade bowling, åt gott och delade ut priser för bl.a mest utvecklade spelare mm.

Det blev tyvärr inget pris för mig i år men bara att kämpa vidare.


Styrketester, matchträning och mongolisk bufee

I lördags morse var det så dags för ännu ett landslagsläger och denna gång i Malmö.

Lägret började med styrketester på Malmö idrotts akademin för att se utvecklingen sen sist och för att vara ärlig så är jag nog lite missnöjd med testerna trots framsteg.
Bara att jobba vidare och tro på det man gör så är jag övertygad om att det kommer att ge resultat när det väl ska göra det.

Efter lunch på nyöppnade Ore12 på mobilia så var det äntligen dags för matchspel och då skulle vi spela fullängdmatcher med 2x12 min.
På kvällen blev det ett besök på en av malmös Mongoliska resturanger och det blev oerhört uppskattad.

Söndagen ägnades åt en miniturnering och planering av kommande år.

Jag är i stort nöjd med min insats i helgen och kände att det var betydligt bättre än förra träningshelgen för en månad sedan men tycker ändå att det går riktigt tungt nu och kroppen svarar inte riktigt på det som man vill att den ska göra.



SMS-inlägg

img_0295 (MMS)


SMS-inlägg

img_0294 (MMS)


SMS-inlägg

img_0292 (MMS)


SMS-inlägg

img_0291 (MMS)


SMS-inlägg

img_0286 (MMS)


SMS-inlägg

img_0285 (MMS)


Uppvärmning mia gymet

img_0283 (MMS)

Uppvärmning mia gymet


Stefan Gahne i Media

För lite mer än en vecka sedan gjorde Skånska dagbladet ett repportage med Stefan Gahne om hans liv och hans satsning på goalball.
Läs artikeln här

http://www.skanskan.se/article/20101122/PERSONLIGT/711229963/1277/personligt/*/idrotten-tog-honom-ut-i-varlden


Resultat på VO2 max test

Nu har jag äntligen fått resultatet av VO2 maxtestet som jag gjorde i fredags.

Ett VO2 maxtest kan man göra på ett antal olika sätt men man får alltid avgöra vilket sätt som passar den idrott som man håller på med och i mitt och Stefans fall som spelar goalball så är det att springa på löppband som är att föredra.

Som ni kan se på bilden i mitt förra inlägg så har man på sig en mask för näsa och mun och en del olika mätare och selar på kroppen och sedan ska man helt enkelt springa tills man inte orkar mer.

Man springer på ett löppband som börjar i 8 km/h i två minuter sen ökas hastigheten till 10 km/h i två min till sedan blir det 11 km/h i 1 min för att öka till 12 km/h i 2 min.
Nu ökar inte hastigheten mer utan lutningen på löpbandet varje minut och nu gäller det bara att springa så länge man kan.

Här kommer ett uttdrag utav mailet jag fick av Fysiolog Ola thorsson på UMAS.

Hej Fatmir,

 

Din test är helt ok vad avser maxpuls, maxO2/min och maxO2/min/kg. Dina värden är 184 slag/min resp. 4,50 l/min resp 61,5 l/min/kg. Detta är maxO2-värden som är väl i klass med de värden som man ser hos elittränade lagidrottare och som ligger strax under de värden som man ser hos konditionsidrottare.


Som ni förstår så är jag nöjd med resultaten och ett kvitto på att träning lönar sig men också en liten morot att jobba vidare.

Testet syftar även till att effektivisera min träning ännu mer.



RSS 2.0