Super european goalball league

Hej från ett kallt och väldigt snöigt Lahti i Finland.

Så var det äntligen dags för starten av den länge planerade turneringen Super european goalball league också kallad enkelt för SEGL. Första omgången går alltså i Lahti och samlar förutom de permanenta ligamedlemmarna Fifh Malmö, Finska Näpäjä och Litauiska Saltinis även ett lag ifrån Spanien, ett tyskt lag och ett andra finskt lag som heter Old Power.

Vår trupp består av Stefan Gahne, Peter Weichel, Martin Engard, Fredrik klarskovbauch, Dzenan Ajdinovic och mig själv.

Första matchen är imorgon kl 10.00 finsk tid alltså kl 09.00 svensk tid.
Resultat frän våra matcher kommer fortlöpande här.


Back again

Hej

Jag har inte skrivit nåt här på ett tag för att jag helt enkelt inte haft lust då jag varit sjuk i över en vecka. Ont i halsen och feber som tagit hårt på mig.

Det var längesen jag var så dålig.
Träningslägret gick bra förra helgen även om det var ett av de mest chilla träningsläger jag upplevt.

Vi gick igenom och utvärdera vår insats på paralympics samt gick igenom framtiden och hur satsningen för att komma till Rio 2016 ser ut.


Landslagssamling i Stockholm

Hej

Då var det dags för avresa igen och den här gången är det första landslagssamlingen Efter London.
För tredje helgen i rad ska jag alltså vara i Stockholm. Under helgen ska vi bl.a. Utvärdera Paralympics och gå igenom planeringen för kommande tävlingsår.


Styrkestudie i Trainitest

Hej på er :-)

För alla idrottsintresserade är det spännande med nya träningsmetoder och många provar sig fram tills man hittat den typ av träning som passar bäst till den typ av idrott som man vill utvecklas i.

För en elitidrottare handlar all träning om att bli bättre och utvecklas i sin specifika idrott vilket i korta drag innebär att den typ av träning som inte direkt kan kopplas samman med idrotten man utövar faller bort.

Goalball är till stora delar en explosiv idrott där man aktiveras i korta men väldigt intensiva intervaller vilket då betyder att långdistansträning är uteslutet.

Jag och min träningskamrat Stefan har varit med i Malmö IdrottsAkademi under ett par års tid nu och har fått professionell hjälp med bl.a. Fysträning utav en gammal 10 kampare som heter Keneth Riggberger.

Vi har sen 2010 tränat styrketräning enligt en filosofi att genomföra styrkeövningarna på ett ben eller med en arm i taget. På så sätt har vi inte enbart blivit betydligt säkrare med balansen men även ökat avsevärt i styrka. I de flesta idrotter sker avgörande moment på ett ben och oftast med en arm och just i dessa moment i vår idrott upplever vi en oerhörd förbättring.

På senare tid har vi tagit ytterligare ett steg i vår träning med hjälp av en datoriserad träningsrobot som heter Trainitest. I korthet gör roboten så att oavsett vilken övning vi gör så kan vi inte flytta tex stången i mer än en viss hastighet oberoende av hur mycket vikt vi har på. Föreställ dig benböj i en smittmaskin som du inte kan flytta snabbare än 0,5 m/s
Tänk då att göra övningen på ett ben.

Vi vet att metoden är fruktansvärt effektiv då vi framförallt ser skillnad på goalball planen men även helt groteska skillnader i belastning i tex marklyft där vi nästan fördubblat vikten på ett ben från ca 70 kg då vi började 2010 till ca 130 kg ca en månad innan Paralympics i London.
Nu har vi äntligen fått chansen att få fram mer faktiska siffror genom ett forskningsprojekt kring Trainitest och jag och Stefan är givetvis med :-)
Den ena övningen som vi ska testa är vanlig bänkpress och den andra är benstyrka.

Igår testade vi vår Max i bänkpress och sanningen att säga var det inga direkt imponerande siffror där Stefan maxade 77,5 kg och jag 80 kg. Jag blev lite förvånad över mitt resultat då jag trodde att jag skulle ligga bättre till men får nöja mig med 80.

Vi ska i fyra veckors tid utföra 8 rena bänkpress pass i Trainitest 4 sett med 5 repetitioner i varje sett och sen ska vi testa igen och om allt går som vi tror så ska det ske en dramatisk ökning.

Vad gäller benstyrkan så kommer träningen bestå av ett par olika övningar tex benböj, marklyft mm och testmetoden vi använder är benböj med 30 kg där vi kollar styrka, efekt, brons och vändningskapacitet mm på ett ben och på två ben.
Återkommer såklart med resultaten om ca en månad men kommer även att dokumentera fortlöpande här.





Tvåa i Stockholm international para games

Hej bloggen

Det blev en silvermedalj i årets Stockholm international para games. Min klubb Fifh Malmö ställde upp med två lag och vårt andra Fifh lag tog bronset.

Våra två tjejer spelade för Linköping och det blev ett brons även där.

Jag är väldigt nöjd med hur vi prestera i Stockholm och att det gick så bra som det gjorde. Vi spelade högt över förväntan och jag är väldigt imponerad över hur Johan och David hanterar spel på den här nivån.

Idag är jag lika stel som ett kylskåp och har ont överallt men känner mig ändå väldigt stolt!

Idag är jag sådär omänskligt trött och trots att jag sovit länge så känns det som att jag skulle kunnat sova en hel vecka för att komma i form igen.
Idag har varit en relativt chill dag på jobbet så har ändå kunnat återhämta mig ganska bra.
Lägger här ut lite bilder från helgen och glöm inte att hjälpa mig att sprida den här bloggen.

Nu pallar jag inte skriva mer så ha de bra until next time. Byebye


https://cdn3.cdnme.se/cdn/7-2/1621682/images/2012/pic_509816d29606ee5f57067e6e.jpg" class="image">

https://cdn2.cdnme.se/cdn/7-2/1621682/images/2012/pic_509816d4e087c36d2d94db7c.jpg" class="image">

https://cdn1.cdnme.se/cdn/7-2/1621682/images/2012/pic_509816d49606ee5f52d0da60.jpg" class="image">

https://cdn3.cdnme.se/cdn/7-2/1621682/images/2012/pic_5098174c9606ee5f75687951.jpg" class="image">

https://cdn1.cdnme.se/cdn/7-2/1621682/images/2012/pic_50981752e087c36d5af229bd.jpg" class="image">

https://cdn3.cdnme.se/cdn/7-2/1621682/images/2012/pic_50981755e087c36d55633ae5.jpg" class="image">


Webbsändningen från Stockholm games

Hej

Fick veta att länken som jag skrev här igår inte fungerar så gå in på www.sthif.org och där ser man hur man kan göra för att följa tävlingarna live.

Mitt lag spelar enligt följande och alla förutom första matchen sänds på nätet.

Lördag
08.30 Fifh 1
12.00 Kosovo
13.50 Ifas dynamite
18.10 Spanien

Söndag
10.20 Leicester


Äntligen match igen :-)

Hejsvejs

Det är äntligen dags för match igen. Denna gång bär det av mot Stockholm och tävlingen Stockholm international para games.

Vi åker med klubblaget och i samarbete med Linköping ställer vi upp i båda klasserna med tre lag.
Vi har två lag i elitklassen och tävlingen inleds med att just våra lag möts i första matchen.
I mitt lag spelar även Martin Engard BSI, Danmark, Johan Pettersson Linköping och David Lara Levén från Göteborg.

I det andra Fifh laget spelar Stefan Gahne, Peter Weichel, Albin Koreea, Linköping och Dzenan Ajdinovic samt Karina Jörgensen. Karina spelar även i breddklassen tillsamans med Linköpings tjejer.

En enda röra alltså:-)

Det som är säkert ändå är att mitt lag: will kick some as!!!

Tävlingen kommer att sändas live på nätet och ni hittar sändningarna på den här länken. http://www.handikappidrott.se/templates/NewsPage.aspx?id=9392&epslanguage=sv">http://www.handikappidrott.se/templates/NewsPage.aspx?id=9392&epslanguage=sv">http://www.handikappidrott.se/templates/NewsPage.aspx?id=9392&epslanguage=sv%3C/a%3E">http://www.handikappidrott.se/templates/NewsPage.aspx?id=9392&epslanguage=sv

Kommer skriva mycket och lägga upp bilder så kolla in här ofta under helgen!

See you




Förbannade jävla hundlort!!!!!!

Hej!

Idag tänkte jag egentligen bara skriva nåt kort om att dagen varit bra och att det känns bra inför helgens tävling men på väg till gymet förändrades mitt humör rätt kraftigt.

Jag gick och blev ledsagad av brorsan och vi skulle bara göra ett snabbt besök på hemmakväll för att lämna tillbaka några filmer som förövrigt och som vanligt var sena. På väg till bilen känner jag att jag trampar på nåt mjukt och aningen halt och jag frågar brorsan vad det var för nåt men han hade inte sätt nåt och vi avfärda det som nåt löv eller nåt åt det hållet.
Väl in i bilen börjar det lukta ordentligt så jag frågar om inte han fisit och han nekar men precis när han avslutat orden så tittar vi på varandra och släpper ut ett samfäldigt "hundbajs"

Det vi trodde var ett löv var i själva fallet hundbajs och jag blev rasande för att behöva tvätta bort bajs ifrån mina joggingskor och han blev förbannad över att denna bajskletiga sko nu fanns i hans splitter nya bil.

Jag tror att jag slog nåt sorts rekord i svordomar som jag inte tänker skriva här men min orubbliga åsikt är att vissa förbannade jävla människor inte borde få ha husdjur.

Vill man ha djur får man för i helvete även plocka upp efter de...

Nu ska ni inte tro att jag inte tycker om djur och jag skulle till och med kunna tänka mig att skaffa en hund om tiden hade räckt till men ogillar verkligen folk som inte plockar upp efter sina hundar.

Jag undrar vad dessa äckliga människor hade tänkt om jag sket ute på gatan och nån av de gick och trampade i det???

Min uppladdning inför dagens träningspass bestod således av att stå och tvätta av skorna grundligt och länge till ackompanjemang av en sång innehållande många hårda och fula ord så när jag väl var klar till att börja träna så var jag inte arg längre.

Haha undrar vad folk som hörde min sång tänkte? Ärligt talat, I don't give a fuck!
God natt


RSS 2.0