Tungt beslut om ögonoperation

Trelleborg 22 mars 2011

Under de senaste åren har jag fått mer och mer problem med hornhinnan i mitt högra och bästa öga vilket har lett till att jag nästan saknar ledsyn i dagsläget.

I de två senaste besöken hos specialister för hornhinnor har vi diskuterat fram och tillbaks om en ögonoperation där man går in och skrapar bort insidan av min hornhinna och ersätter den med friska celler i hopp om att synen ska bli något bättre.

Detta är en riskabel operation och läkningen kan dra ut på tiden vilket skulle påverka min framtida goalball satsning så nu måste jag ta ett beslut där jag antingen väljer att göra operationen i slutet av april och definitivt missar SM i Enköping och kanske till och med EM i Danmark i oktober eller helt enkelt väntar tills efter Paralympics i London.

För många skulle kanske valet vara enkelt då hälsan och välbeffinandet alltid går före och så är det väl även för mig till vis mån men goalball är en stor del av mitt liv och jag älskar det jag gör samtidigt som jag har ett tydligt mål med mitt idrottande.

Att åter få uppleva ett Paralympics är såklart en dröm och då vill jag vara så bra som det bara går men om läkningen drar ut på tiden så vet jag inte om det är möjligt att få de optimala förberedelserna som krävs för ett Paralympics.

Den 24:e mars har jag en ny tid hos ögonläkaren där vi ska räta ut ett par ytterligare frågetecken innan jag tar ett definitivt beslut men som det känns nu så kommer jag att skjuta upp operationen tills efter Paralympics i London.

Detta påverkar absolut inte mina förberedelser till IBSA world games och kvalet till Paralympics där men beslutet påverkas såklart beroende på om vi kvalar till Paralympics redan där eller inte. 

I dagsläget vet jag inte hur länge jag kan vänta med ett beslut då det är svårt att få en operationstid men jag vet nog mer den 24:e mars.  




 
 

Kommentarer
Postat av: Johan

Svårt beslut där Fatmir, men lycka till, hur det än blir! :)

2011-04-04 @ 13:08:07
URL: http://schumacher4ever.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0